בעידן המודרני אנו מבלים את מרבית שעות היממה, סגורים בין קירות, בוהים במסך הסמארטפון או גולשים באינטרנט, אין זה פלא שהסביבה הירוקה והטבעית, האוויר הצח והרענן והשינוי מאולמות וגני אירועים סטנדרטיים מובילים רבים ממתכנני האירועים לתכנן ולהפיק אירועים מחוץ לאולמות ולמקומות סגורים, או במילים אחרות להפיק אירועים בטבע. אירועים בטבע מאופיינים בייחודיות שאין באירועים אחרים: ניתן לערוך אותם במקומות מרשימים כמו על צלע הר או בפארק ירוק ענק, והם מרשימים את האורחים ויוצרים אווירה משוחררת במיוחד. כיצד מפיקים אירועים בטבע? ועל אילו אלמנטים יש לתת את הדעת? במאמר זה ננסה לענות על כל השאלות החשובות.
מיקום קובע אווירה
הפקת אירועים במקומות פתוחים בטבע דורשת מחשבה מעמיקה בנוגע לבחירת המיקום. בניגוד לאירוע המתקיים במקום סגור, בו אטרקציות שנביא מבחוץ יקבעו את האווירה, באירוע בטבע המקום מדבר בעד עצמו, ומספק לאורחים את האווירה. אם נניח שקבענו את האירוע שלנו באתר עתיקות או במערת נטיפים, לא תצטרכו להשקיע באטרקציות או להסתבך עם הקונספט, כיוון שעצם המיקום המיוחד הוא הוא האטרקציה. באירועים הנקבעים בים או במדבר למשל, האורחים יוכלו לחוות הצצות למראות שלא יוכלו לחוות במקומות אחרים, וכך נוכל להכניס אותם למצב רוח הנכון מבלי להתעסק באלמנטים של עיצוב.
דגשים להפקת אירוע בטבע
למרות שהקונספט הייחודי והבלתי נשכח עשוי לשדרג את האירוע בכמה רמות, מאחורי הקלעים יהיה צורך במחשבה מעמיקה ויצירתית על כל הפרטים הטכניים:
השגת אישורים מתאימים – לא רבים יודעים שכדי לקיים אירוע בטבע יש להשיג אישורים מתאימים מגופים שונים כמו שירותי הצלה, אבטחה, מועצה אזורית וכדומה.
תקציב – אירוע בטבע עלול לעלות מעט יותר מאירוע באולם אירועים היות ויש צורך בהתארגנות מול גורמים שונים, בהשכרת ציוד מתאים כגנרטור, תאורה (במידה והאירוע מתקיים בשעות הערב) וכדומה
גיבוי למקרה שירד גשם- לפני האירוע חשוב להתעדכן במזג האוויר הצפוי, ולתכנן מקום חלופי למקרה שירד גשם.
נגישות- בין אם אתם מתכננים אירוע בחווה, במדבר או בים, יש לדאוג למקומות חניה לכל המוזמנים, ולוודא ששבילי הגישה מוארים בכדי למנוע נפילות. כמו כן, כדאי לבדוק שלמשאיות ורכבי ההובלה של הספקים תהיה גישה נוחה למקום האירוע.
לסיכום, אירוע בטבע דורש לא מעט יצירתיות ותכנון, אך התוצאה המרשימה והאטרקטיבית מדברת בעד עצמה.